Dulceata de dovleac

de Panacris in Dulceata / Gem, 10 Noi 2012 | 23213 vizualizari

 

Anul acesta dovleacul a devenit vedeta familiei ;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac curatat 1000 g,
  • zahar tos 1000 g,
  • scortisoara praf 2 g,
  • zeama de lamaie 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert inca 5 minute. Borcanele sterilizate se vor umple cu dulceata fierbinte, apoi se sigileaza si se lasa la "dunst" cald pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

10.11.2012, 22:35

Ruxy,simplu si gustos! La iarna numai bun ptr strudel

diaconta 1

10.11.2012, 22:41

uite frumusica

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:15

ma bucur ca esti inventiva,nu am mancat niciodata dulceata din asta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac